top of page

Kinderboek over inclusiviteit

Hoe mooi zou het zijn als alle kinderen leren zichzelf te zijn en dat ook waarderen in een ander? 

Gijs Gekko Een uit duizenden.png

Sluit aan bij de magische belevingswereld van kinderen

Ontwikkeld met ouders en professionals

Voorlezen versterkt de band tussen ouder en kind

De belevingswereld van jonge kinderen is magisch. Werkelijkheid en fantasie lopen nog door elkaar. Net als in de wereld van Gijs Gekko, zijn ouders en zijn vriendjes!

Voor het schrijven van de boekjes van Gijs Gekko worden altijd ouders en professionals betrokken om de kwaliteit te waarborgen en de boekjes echt aan te laten sluiten bij wat ouders ervaren.

Van voorlezen is wetenschappelijk bewezen dat het de relatie tussen ouder en kind versterkt, Rustgevend werkt, bijdraagt aan het toenemen van het zelfvertrouwen en kinderen helpt zich beter te uiten. 

Middel 6.png
Middel 5.png
Middel 6.png
Middel 5.png
Middel 6.png
Middel 5.png
Schermafbeelding 2021-08-23 om 11.00.39.png

Hoe help ik mijn kind om te gaan met moeilijke dingen?

Als moeder (van zoontjes van TOEN VIER en VIJF jaar) geloven wij, Bianca en Lenneke, in openheid en vertrouwen in de opvoeding. maar dat is niet altijd makkelijk in een wereld waar dingen gebeuren die onrust geven en moeilijk uit te leggen zijn. Soms gaat het minder goed en is thuis de spanning en onzekerheid voelbaar. Want hoe leg je je kind uit dat papa en mama niet meer bij elkaar zijn? Of dat mama heel ziek is? Al heel vaak bespraken we het gemis van boekjes die niet alleen de inhoud uitlegden maar vooral ook het gevoel erbij. Want daar wilden we het over hebben met onze kinderen.

"Dat je kinderen zo de geruststelling kan geven dat niemand ze iets verwijt in moeilijke tijd, dat vind ik echt heel mooi"
-

Tischa Neve, Kinderpsychologe

Gijs Gekko voorlezen.png

Waarom de boekjes van Kleine Denkers?

MET DE AANKOOP VAN EEN BOEKJE STEUN JE SOCIALE INITIATIEVEN
SLUIT AAN BIJ DE MAGISCHE BELEVINGSWERELD VAN KINDEREN
ONTWIKKELD MET OUDERS EN PROFESSIONALS
VOORLEZEN VERSTERKT DE BAND TUSSEN OUDER EN KIND


Merk je dat je kind begint over verschillen tussen mensen die ze zien op straat? Of bij andere kinderen op het kinderdagverblijf of in de klas? Al op jonge leeftijd ziet je kind heel veel verschillen. Wil je je kind inclusief opvoeden en dit op een fijne manier samen bespreken?

Wil je je kind inclusief opvoeden?

Vrolijk kinderboek om te praten over inclusie

Gijs Gekko 'Eén uit duizenden' is een vrolijk kinderboek om met peuters en kleuters te praten over inclusie, thuis,  op het kinderdagverblijf of in de klas. Door op jonge leeftijd bespreekbaar te maken hoe mooi verschillen kunnen zijn, hoe we samen verschillen kunnen omarmen geef je ze een basis voor later.

Leuk kaartje bij elk boekje!

Bij elk boekje krijg je een leuk kaartje cadeau, zodat je er een mooie boodschap op kunt schrijven. Koop je het boekje voor jezelf? Stuur het kaartje dan naar iemand waarvan jij vindt: dat is er een uit duizenden!

De opbrengst gaat naar...

De opbrengst van het boekje wordt geherinvesteerd in nieuwe boekjes en andere projecten die kinderen helpen.

bottom of page