top of page

Kinderboek over de pandemie

Een pandemie die alles op z'n kop zet, dat voelt je kind natuurlijk ook.

Een knuffel op afstand.png

Sluit aan bij de magische belevingswereld van kinderen

Ontwikkeld met ouders en professionals

Voorlezen versterkt de band tussen ouder en kind

De belevingswereld van jonge kinderen is magisch. Werkelijkheid en fantasie lopen nog door elkaar. Net als in de wereld van Gijs Gekko, zijn ouders en zijn vriendjes!

Voor het schrijven van de boekjes van Gijs Gekko worden altijd ouders en professionals betrokken om de kwaliteit te waarborgen en de boekjes echt aan te laten sluiten bij wat ouders ervaren.

Van voorlezen is wetenschappelijk bewezen dat het de relatie tussen ouder en kind versterkt, Rustgevend werkt, bijdraagt aan het toenemen van het zelfvertrouwen en kinderen helpt zich beter te uiten. 

Middel 6.png
Middel 5.png
Middel 6.png
Middel 5.png
Middel 6.png
Middel 5.png
Schermafbeelding 2021-08-23 om 11.00.39.png

Hoe help ik mijn kind om te gaan met moeilijke dingen?

Als moeder (van zoontjes van TOEN VIER en VIJF jaar) geloven wij, Bianca en Lenneke, in openheid en vertrouwen in de opvoeding. maar dat is niet altijd makkelijk in een wereld waar dingen gebeuren die onrust geven en moeilijk uit te leggen zijn. Soms gaat het minder goed en is thuis de spanning en onzekerheid voelbaar. Want hoe leg je je kind uit dat papa en mama niet meer bij elkaar zijn? Of dat mama heel ziek is? Al heel vaak bespraken we het gemis van boekjes die niet alleen de inhoud uitlegden maar vooral ook het gevoel erbij. Want daar wilden we het over hebben met onze kinderen.

"Dat je kinderen zo de geruststelling kan geven dat niemand ze iets verwijt in moeilijke tijd, dat vind ik echt heel mooi"
-

Tischa Neve, Kinderpsychologe

Gijs Gekko voorlezen.png

Waarom de boekjes van Kleine Denkers?

MET DE AANKOOP VAN EEN BOEKJE STEUN JE SOCIALE INITIATIEVEN
SLUIT AAN BIJ DE MAGISCHE BELEVINGSWERELD VAN KINDEREN
ONTWIKKELD MET OUDERS EN PROFESSIONALS
VOORLEZEN VERSTERKT DE BAND TUSSEN OUDER EN KIND

Wil je je kind helpen met omgaan met de pandemie?

Is je kind onrustig, veel stiller dan normaal of heeft je peuter ineens veel meer driftbuien? Voelt je kind de onrust of stelt het vragen over afstand houden? Kinderen betrekken dingen snel op zichzelf. Als volwassenen boos of ernstig zijn om iets anders, kunnen ze denken dat het hun schuld is. Wil je deze ingewikkelde dingen bespreekbaar maken, maar weet je niet hoe?

Vrolijk kinderboek om te praten over de pandemie

Gijs Gekko - Een knuffel op afstand is een kinderboek vol warmte, om met peuters en kleuters te praten over corona thuis of in de klas. Door dit bespreekbaar te maken hopen we de kleintjes vertrouwen te geven in een onrustige tijd. Het verhaal sluit aan bij de belevingswereld en helpt op een fijne manier bespreekbaar te maken wat speelt in de koppies van kinderen.

Leuk kaartje bij elk boekje!

Bij elk boekje krijg je een leuk kaartje cadeau, zodat je er een mooie boodschap op kunt schrijven. Koop je het boekje voor jezelf? Stuur het kaartje dan naar iemand die wel een knuffel op afstand verdient!

De opbrengst gaat naar...

De opbrengst van het boekje wordt geherinvesteerd in nieuwe boekjes en andere projecten die kinderen helpen.

bottom of page