top of page

Hoe het begon

ons initiatief

Bij kleine denkers willen we ouders helpen door met leuke verhalen ingewikkelde dingen bespreekbaar te maken met kinderen van 0 tot 6 jaar.

Ons initiatief

Hoe help ik mijn kind om te gaan met moeilijke dingen?

Als moeder (van zoontjes van TOEN VIER en VIJF jaar) geloven wij, Bianca en Lenneke, in openheid en vertrouwen in de opvoeding. maar dat is niet altijd makkelijk in een wereld waar dingen gebeuren die onrust geven en moeilijk uit te leggen zijn. Soms gaat het minder goed en is thuis de spanning en onzekerheid voelbaar. Want hoe leg je je kind uit dat papa en mama niet meer bij elkaar zijn? Of dat mama heel ziek is? Al heel vaak bespraken we het gemis van boekjes die niet alleen de inhoud uitlegden maar vooral ook het gevoel erbij. Want daar wilden we het over hebben met onze kinderen.

Fijn opgroeien met leuke verhalen
Schermafbeelding 2021-08-23 om 11.00.05.png

Fijn opgroeien met leuke verhalen

Op het moment dat de pandemie uitbrak en we corona moesten uitleggen, zonder onze kids bang te maken, kregen we de behoefte om ingewikkelde dingen op een fijne manier bespreekbaar te maken. Al Facetimend ontstond in het voorjaar van 2020 het idee voor het eerste boekje, 'Gijs Gekko - Een knuffel op afstand'. Een boekje met als doel naast onze eigen kinderen nog veel meer kinderen in Nederland te helpen. Waar we eerst nog dachten een boekje uit te brengen, werden we bedolven onder de mooie reacties en kregen we uit alle hoeken ideeën aangereikt die ouders en leerkrachten ook in een boekje willen zien.

​

Vol energie en enthousiasme zijn we doorgegaan met kleine denkers. In gesprekken met ouders en professionals kwam al snel een volgend onderwerp naar voren. Omdat er zoveel gesproken wordt over diversiteit & inclusiviteit en er zoveel behoefte is om dit open met kinderen te bespreken, hebben we het boekje 'Gijs Gekko - één uit duizenden' geschreven.

Schermafbeelding 2021-08-23 om 11.00.39.png

Steuntje in de rug voor ouders & verzorgers
en gelijk een fijn voorleesmomentje

Peuters en kleuters denken magisch en zien de wereld met zichzelf als middelpunt. Ze betrekken snel iets op zichzelf. Als volwassenen dan boos of ernstig zijn om iets anders, kunnen ze denken dat het hun schuld is. Lastig voor de kinderen en voor de ouders. Deze boekjes helpen ingewikkelde dingen makkelijk bespreekbaar TE maken, sluiten aan bij de belevingswereld en geven tegelijk een fijn voorleesmomentje.

Middel 1.png

het verhaal over de pandemie

Een pandemie die alles op z'n kop zet, dat voelt je kind natuurlijk ook. Is je kind onrustig, veel stiller dan normaal of heeft je peuter ineens veel meer driftbuien? Voelt je kind de onrust of stelt het vragen over afstand houden? Kinderen betrekken dingen snel op zichzelf. Als volwassenen boos of ernstig zijn om iets anders, kunnen ze denken dat het hun schuld is. Wil je deze ingewikkelde dingen bespreekbaar maken, maar weet je niet hoe?

Vrolijk kinderboek om te praten over de pandemie

Gijs Gekko - Een knuffel op afstand is een kinderboek vol warmte, om met peuters en kleuters te praten over corona thuis of in de klas. Door dit bespreekbaar te maken hopen we de kleintjes vertrouwen te geven in een onrustige tijd. Het verhaal sluit aan bij de belevingswereld en helpt op een fijne manier bespreekbaar te maken wat speelt in de koppies van kinderen.

Het vehaal over de pandemie
Middel 3_4x.png

het verhaal over inclusie

Merk je dat je kind begint over verschillen tussen mensen die ze zien op straat? Of bij andere kinderen op het kinderdagverblijf of in de klas? Al op jonge leeftijd ziet je kind heel veel verschillen. Wil je je kind inclusief opvoeden en dit op een fijne manier samen bespreken? Hoe mooi zou het zijn als alle kinderen leren zichzelf te zijn en dat ook waarderen in een ander? 

Vrolijk kinderboek om te praten over inclusie

Gijs Gekko 'één uit duizenden' is een vrolijk kinderboek om met peuters en kleuters te praten over inclusie, thuis,  op het kinderdagverblijf of in de klas. Door op jonge leeftijd bespreekbaar te maken hoe mooi verschillen zijn en hoe we die samen kunnen omarmen, geef je ze een basis voor later.

Het verhaal over inclusie
"De boekjes helpen op een fijne manier bespreekbaar te maken wat speelt in de koppies van kinderen"
-

De Auteurs,

Bianca Faaij, mama van Pepijn  & Lenneke Noorlander, mama van Mats

WhatsApp Image 2021-08-22 at 09.23.18.jpeg

fijn opgroeien is de basis voor later

Bij Kleine Denkers geloven we dat openheid en vertrouwen dé basis is voor kinderen om te leren omgaan met emoties en gevoelens. Openheid en vertrouwen stimuleert de emotionele verbinding en ontwikkeling van een kind. De levensvaardigheden die je leert als je jong bent neem je mee in de rest van je leven. Zo creëer je een fijne basis voor later en dat gunnen we ieder kind.

Weet jij een onderwerp waar we ook echt een boekje over kunnen schrijven?

er zijn nog veel meer ingewikkelde onderwerpen waar ouders wel wat hulp kunnen krijgen om makkelijk(er) bespreekbaar te maken hun kleintjes. Wij weten er nog wel een paar! Het doel is om nog meer boekjes te schrijven die bijdragen aan het fijn opgroeien voor kinderen. Heb jij ideeën voor onderwerpen of wil je gewoon eens vertellen wat er bij jou en je kinderen speelt op dit gebied, dan kijken we uit naar je berichtje via Gijs@kleinedenkers.nl!

7133c8d4-ffa8-4046-83cc-35a3482c95b3.jpg
Schermafbeelding 2021-08-23 om 11.00.19.png
WhatsApp Image 2021-08-22 at 09.21.12.jpeg
kinderboeken
bottom of page